Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Περαιτέρω πληροφόρηση: στις 29 Απριλίου θα επιβληθεί ποινή στην Κίμπερλι Ριβέρα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΡΑΣΗ
ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΡΙΒΙΕΡΑ 


Δικαστική συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των δικηγόρων της στρατιωτικού των ΗΠΑ Κίμπερλι Ριβέρα και των στρατιωτικών αρχών. Η ακροαματική διαδικασία για να καθοριστεί η χρονική διάρκεια της ποινής της, θα λάβει χώρα στις 29 Απριλίου στο Φορτ Κάρσον του Κολοράντο. Η στρατιώτης Κίμπερλι Ριβέρα βρίσκεται κρατούμενη από τις στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ από τις 20 Σεπτεμβρίου 2012, όταν είχε συλληφθεί για λιποταξία από το στρατό. Η Κίμπερλι Ριβέρα είχε φύγει από το στράτευμα χωρίς έγκριση, ενώ βρισκόταν σε άδεια από υπηρεσία στο Ιράκ, στις αρχές του 2007, και πήγε στον Καναδά, αφότου αποφάσισε ότι ηθικά δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει πια στον πόλεμο στο Ιράκ ή σε οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση. Στον Καναδά έκανε αίτηση προστασίας ως πρόσφυγας, αλλά απελάθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 κατόπιν απόρριψης της αίτησής της σε δεύτερο βαθμό.
Στην ακροαματική διαδικασία της 29ης Απριλίου, ένας στρατοδίκης θα ακούσει τα επιχειρήματα σχετικά με τη χρονική διάρκεια της φυλάκισης που θα αντιμετωπίσει η Κίμπερλι Ριβέρα. Ο στρατοδίκης τότε θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει είτε εάν εκείνη θα λάβει το ύψος της ποινής φυλάκισης που ορίζεται στη σφραγισμένη συμφωνία ή μια ελαφρύτερη ποινή.

Μετά από αυτό, ο Διοικητής του Φορτ Κάρσον, υποστράτηγος Τζόζεφ Άντερσον, θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει την ποινή ή θα την αναστείλει όλη ή μέρος της. Επιστολές από το κοινό θα μπορούσαν να βοηθήσουν να πεισθεί να επιδείξει επιείκεια.

Η Κίμπερλι Ριβέρα μίλησε δημόσια για την αντίρρησή της στη σύγκρουση στο Ιράκ ενόσω βρισκόταν στον Καναδά. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να σταματήσει η απέλασή της, ο δικηγόρος της υπέβαλε στοιχεία για να δείξει ότι το στρατιωτικό προσωπικό σε παρόμοιες καταστάσεις που μιλά δημόσια με αυτόν τον τρόπο έχει υποστεί πιο σκληρή μεταχείριση από εκείνους που δεν το κάνουν, όταν επιστρέφει στις ΗΠΑ.

Παρακαλούμε γράψτε άμεσα στα αγγλικά ή στη δική σας γλώσσα:

Καλώντας τις αρχές να αποφυλακίσουν τη στρατιώτη Κίμπερλι Ριβέρα άμεσα και άνευ όρων, καθώς είναι κρατούμενη συνείδησης, φυλακισμένη για τη συνειδησιακή της αντίρρηση στη συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση στο Ιράκ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΠΡΟΣ:

Commander, Fort Carson
Major General Joseph Anderson
Public Affairs Office
1626 Ellis Street
Ste. 200, Bldg.118
Fort Carson, CO 80913, USA
Fax: +1 719 526 1021
Προσφώνηση: Dear Major General Anderson

Secretary of Defense
The Honorable Chuck Hagel
Office of the Secretary of Defense
1000 Defense Pentagon
Washington, DC 20301-1400 USA
Fax: +1 703 571 8951
Προσφώνηση: Dear Secretary of Defense

Και αντίγραφα προς:

Kimberly Rivera’s attorney
James M Branum
PO Box 721016
Oklahoma City, OK 73172
USA
Email: girightslawyer@gmail.com

Επίσης στείλτε αντίγραφα στους διπλωματικούς αντιπροσώπους που είναι διαπιστευμένοι στην Ελλάδα

Ambassador Daniel Bennett Smith
Πρέσβης Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ
Αμερικανική Πρεσβεία
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 91
101 60 Αθήνα
Τηλέφωνο: 30-210-721-2951
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: AthensAmEmb@state.gov

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι το δικαίωμα της άρνησης εκτέλεσης στρατιωτικής υπηρεσίας για λόγους συνείδησης είναι μέρος της ελευθερίας της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, όπως αναγνωρίζεται στο Άρθρο 18 της Οικουμενικής Διακήρυξης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο Άρθρο 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ως αντιρρησία συνείδησης κάθε άτομο που, για λόγους συνείδησης ή βαθιάς πεποίθησης, αρνείται να εκτελέσει υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτό μπορεί να συμπεριλάβει άρνηση στη συμμετοχή σε έναν συγκεκριμένο πόλεμο επειδή κάποιος/α διαφωνεί με τους σκοπούς του ή με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται, ακόμα και εάν κάποιος/α δεν αντιτίθεται στο να λάβει μέρος σε όλους τους πολέμους.

Όπου ένα τέτοιο άτομο κρατείται ή φυλακίζεται μοναχά εξαιτίας ενεργειών που ελήφθησαν ως συνέπεια αυτών των πιστεύω, η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί αυτό το άτομο κρατούμενο συνείδησης. Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί επίσης τους αντιρρησίες συνείδησης ότι είναι κρατούμενοι συνείδησης εάν βρίσκονται φυλακισμένοι επειδή έφυγαν από τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς έγκριση, για λόγους συνείδησης, εάν είχαν πρώτα λάβει εύλογα μέτρα για να διασφαλίσουν την απαλλαγή τους από στρατιωτικές υποχρεώσεις, ή εάν στην πράξη τους ήταν αδύνατον να κάνουν κάτι τέτοιο.

Όνομα: Κίμπερλι Ριβέρα
Φύλο α/θ: θ
Επιπρόσθετη πληροφόρηση στην UA: 263/12 Index: AMR 51/013/2013
Ημερομηνία Έκδοσης: 12 Μαρτίου 2013

[Μπείτε στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα υπογραφών, εδώ