Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Αντιρρησίας πολέμου ζητά μείωση ποινής: Κίμπερλι Ριβέρα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΡΑΣΗ

Η έγκυος κρατούμενη συνείδησης, από τις ΗΠΑ, Κίμπερλι Ριβέρα, ζητά μείωση της ποινής φυλάκισής της. Της έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης για λιποταξία από τον στρατό των ΗΠΑ ενώ είχε σταλεί στο Ιράκ, επειδή ένιωσε ότι δεν μπορούσε ηθικά να λάβει μέρος στη σύγκρουση.
Η πρώην στρατιώτης Κίμπερλι Ριβέρα ζητά από τις στρατιωτικές αρχές να της παραχωρήσουν 45 ημερών μείωση της 10μηνης ποινής φυλάκισής της, για ανθρωπιστικούς λόγους εξαιτίας της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με πληροφόρηση που λάβαμε, εάν δε δοθεί η χάρη στην Κίμπερλι Ριβέρα, θα αναγκαστεί να γεννήσει στη φυλακή και αμέσως μετά να παραιτηθεί από την επιμέλεια του μωρού της όσο θα συνεχίζει να εκτίει το υπόλοιπο της ποινής της. Οι στρατιωτικοί κανονισμοί, κατά τα λεγόμενα, δεν περιλαμβάνουν πρόβλεψη ώστε να μπορεί να θηλάσει το μωρό της όσο είναι στη φυλακή. Ο Ανώτερος Διοικητής του Φορτ Κάρσον, Ταξίαρχος Μάικλ Α. Μπιλς, θα αποφασίσει για την αίτηση χάριτος της Κίμπερλι Ριβέρα τις προσεχείς εβδομάδες.
Η Κίμπερλι Ριβέρα κρατείται από τις στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ από τις 20 Σεπτεμβρίου 2012, όταν συνελήφθη για λιποταξία από το στρατό. Η Κίμπερλι Ριβέρα έφυγε από το στρατό χωρίς έγκριση ενώ βρισκόταν σε άδεια από υπηρεσία στο Ιράκ, στις αρχές του 2007, και πήγε στον Καναδά, αφότου αποφάσισε ότι ηθικά δεν μπορούσε πλέον να συμμετέχει στον πόλεμο στο Ιράκ ή σε οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση. Στον Καναδά έκανε αίτηση προστασίας ως πρόσφυγας, αλλά απελάθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 κατόπιν απόρριψης της αίτησής της σε δεύτερο βαθμό.
Τον Απρίλιο η Κίμπερλι Ριβέρα καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση, που μειώθηκαν σε 10 μήνες σύμφωνα με τους όρους μιας δικαστικής συμφωνίας. Επίσης αποτάχθηκε από το στρατό για κακή συμπεριφορά. Η Κίμπερλι Ριβέρα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, 11, 9, 4 και 2 ετών και πρόκειται να γεννήσει το πέμπτο της παιδί το Δεκέμβριο.
Ο δικηγόρος της Κίμπερλι Ριβέρα ευχαρίστησε τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας, μεταξύ άλλων υποστηρικτών, για το «ξεχείλισμα υποστήριξης» για λογαριασμό της, σε προηγούμενες εκκλήσεις.
Παρακαλούμε υπογράψτε καλώντας τις αρχές να αποφυλακίσουν άμεσα και άνευ όρων την Κίμπερλι Ριβέρα, καθώς είναι κρατούμενη συνείδησης, φυλακισμένη εξαιτίας της συνειδησιακής της αντίρρησης στη συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση στο Ιράκ.
Καλώντας τον Ταξίαρχο Μάικλ Α. Μπιλς να δώσει πρόωρη αποφυλάκιση στην Κίμπερλι Ριβέρα εξαιτίας της εγκυμοσύνης της.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.